top of page

Blessures

Symptomen Blessures

Wat zijn de symptomen van een Knieblessure?

Een knieblessure is een veel voorkomend probleem, vooral bij mensen die regelmatig sporten of een actieve levensstijl hebben. Het is belangrijk om de symptomen van een knieblessure te kennen om snel actie te kunnen ondernemen en de blessure te behandelen voordat deze verergert

 

Pijn

Het meest voorkomende symptoom van een knieblessure is pijn. Deze pijn kan acuut zijn, wat betekent dat het plotseling opkomt, of chronisch, wat betekent dat het geleidelijk verergert. De pijn kan gevoeld worden in het kniegewricht, rondom de knie of in de onderkant van het been. Bij ernstige knieblessures kan de pijn ook uitstralen naar het been of de knieholte.

 

Zwelling

Een ander veelvoorkomend symptoom van een knieblessure is zwelling. Dit kan zichtbaar zijn rondom het kniegewricht en kan zich uitbreiden naar de knieholte. De zwelling kan gepaard gaan met pijn en stijfheid, wat het bewegen van het been bemoeilijkt.

 

Stijfheid

Stijfheid is een ander symptoom van een knieblessure. Dit kan zich uiten als het moeilijk bewegen van het been of het gevoel alsof het been "vast zit". De stijfheid kan variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de ernst van de blessure.

 

Klikkend of knarsend geluid

Soms kan een knieblessure gepaard gaan met een klikkend geluid bij het bewegen van het been. Dit geluid wordt veroorzaakt door de beweging van de kraakbeen- of peesstructuur in het kniegewricht. Het klikkende geluid kan een indicatie zijn van een verstoring van deze structuur en is vaak een symptoom van een ernstige knieblessure.

 

Beperkte bewegingsvrijheid

Een knieblessure kan ook leiden tot beperkte beweeglijkheid van het been. Dit kan zich uiten in het beperkt kunnen strekken of buigen van het been. Dit kan pijn veroorzaken en het bewegen van het been bemoeilijken.

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op.
Wij helpen u graag verder!

06-50 54 44 33


 

bottom of page